Starbucks a anuntat majorarea cu 18,5% a castigurilor obtinute in al doilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, pe fondul cresterii numarului de magazine, a preturilor si a vanzarilor de alimente si muzica, ce au contracarat performantele negative din SUA, relateaza presa internationala.
Desi marja operationala s-a situat la 10,7% din venitul total (2,26 miliarde dolari), identica cu valoarea inregistrata in anul precedent, profitul trimestrial net a crescut pana la 150,8 milioane dolari, in concordanta cu estimarile pietei, depasind performanta obtinuta in aceeasi perioada a anului trecut, cand castigul net a fost de 127,3 milioane dolari.

In ceea ce priveste afacerile pe plan international ale Starbucks, vanzarile inregistrate pe pietele din afara SUA au crescut cu 7%, ca urmare, in special, a cresterii numarului de clienti. In prezent, compania se afla intr-o etapa de extindere pe plan international, si mai ales in China, datorita oportunitatilor mai mari de crestere oferite de diviziile sale internationale.

Starbucks Coffee Company a fost infiintata in 1971, prima cafenea fiind deschisa in Pike Place Market, Seattle. Denumita dupa capitanul secund din Moby Dick-ul lui Herman Melvill, Starbucks este astazi lider mondial in comercializarea si prajirea cafelei, dar si o marca de cafea de renume, cu peste 40 de milioane de clienti ce viziteaza saptamanal cafenelele din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, America Latina si Coasta Pacifica.

Starbucks a deschis prima filiala din afara tarii in 1996, la Tokyo, Japonia, iar in 1998 a patruns si pe piata europeana, primele locatii fiind inaugurate in Marea Britanie. In prezent, Starbucks insumeaza aproximativ 12.000 de magazine in 40 de tari, din care 560 au fost deschise in al doilea trimestru al anului fiscal 2006/2007, planuind extinderea retelei cu inca 2400 de locatii pana la sfarsitul anului.

In tara noastra, franciza pentru cafenelele Starbucks a fost adusa de compania greceasca Marianopoulos, care mai opereaza si alte marci de renume, precum Marks&Spencer, Beauty Shop si Sephora.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri