Implicata in continuare in cursa pentru preluarea ABN, Royal Bank of Scotland a facut si o oferta de achizitionare a subsidiarea americane a grupului bancar olandez. ABN a respins insa oferta
[update] ABN Amro Holding NV a anuntat ca a respins oferta de preluare a subsidiareai americane LaSalle, scrie Bloomberg. ABN a respins oferta in ciuda faptului ca aceasta era superiora celei inainta de Bank of America, oferta acceptata de catre cea mai mare banca olandeza.

Consortiul condus de Royal Bank of Scotland (RBS), din care mai fac parte banca spaniola Santander si grupul belgiano-olandez Fortis, inaintase o oferta de preluare a subsidiareai ABN Amro din USA, LaSalle Bank, de 24,5 miliarde de dolari, scrie presa internationala.

Oferta este mai mare decat cele 21 de miliarde de euro pe care Bank of America a acceptat sa le plateasca pentru subsidiara ABN. O instanta judecatoreasca din Olanda a decis ca Bank of America nu poate achizitiona LaSalle pana cand tranzactia nu va fi supusa votului actionarilor de catre ABN. In raspuns, Bank of America a dat in judecata ABN, cerand daune pentru stoparea tranzactiei, precum si un ordin judecatoresc care sa opreasca vanzarea LaSalle catre un rival.

Oficialii ABN au precizat printr-o declaratie ca in curand se va organiza o intrunire a actionarilor pentru ca acestia sa isi exprime viziunea privind dezvoltarea bancii si sa evalueaza propunerile de preluare primite in ultima perioada.

ABN Amro a ajuns la un acord de principiu cu Barclays, tranzactie cu o valoare de 63,26 miliarde euro, consortiul condus de RBS fiind in continuare in carti, anuntand ca ar putea plati anuntat pana la 72 miliarde euro pentru preluarea ABN, oferta pentru subsidiara americana LaSalle fiind separata, insa conditionata de preluarea ABN.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri