Compania Heidelberg Cement, cel mai mare producator de ciment din Germania si al patrulea din lume, a afisat miercuri un castig trimestrial net de trei ori mai mare fata de perioada echivalenta din 2006, deoarece vremea frumoasa a crescut cererea de materiale de constructii, informeaza NewsIn
Heidelberg Cement, care a anuntat recent ca intentioneaza sa preia firma britanica producatoare de materiale de constructii Hanson, a avut in primul trimestru din 2007 un profit de 119 milioane euro, obtinut pe seama unor vanzari in valoare de peste 2 miliarde euro (2,71 miliarde dolari).

Firma, ai carei principali rivali de pe pietele internationale sunt companiile Lafarge si Holcim, a anuntat ca asteptarile sale privitoare la piata germana s-au imbunatatit in ultimele luni si a estimat ca impulsul cel mai intens de crestere este generat de investitiile in constructii si de consumul intern.

Reprezentantii Heidelberg Cement au spus ca in 2007 firma este interesata de "crestere interna, de administrarea eficienta a costurilor si de investitii strategice". Heidelberg Cement a estimat ca va inregistra un castig anual cu 10% mai mare fata de cel din 2006 si ca vanzarile sale vor depasi suma de 10 miliarde euro in 2007.

Reprezentantii firmei au afirmat inca o data ca ii intereseaza preluarea companiei Hanson, dar nu au dat mai multe detalii. seful companiei Hanson, Mike Welton, a confirmat interesul companiei Heidelberg Cement de a prelua firma britanica intr-o scrisoare trimisa miercuri actionarilor.

"Va sfatuim sa nu luati niciun fel de decizie cu privire la detinerea dumneavoastra fara sa discutati cu consultantul dumneavoastra financiar sau juridic", se spune in scrisoarea trimisa de Welton, care adauga ca firma care acorda consultanta companiei Hanson este Rothschild.

Cotatia actiunilor companiei Heidelberg Cement a crescutc cu 0,4%, pana la 119,47 euro, iar actiunile Hanson s-au apreciat cu 0,7%. Actiunile firmei Heidelberg Cement se tranzactioneaza la o cotatia de aproximativ 13 ori mai mare decat estimarea de profit pe 2008, ca si actiunile companiei rivale Lafarge. Actiunile Holcim se tranzactioneaza la o cotatie de 14 ori mai mare fata de estimarea de profit pe 2008, potrivit Reuters Estimates.

Heidelberg Cement produce o gama variata de materiale de constructii si deruleaza operatiuni in Europa, America de Nord, Africa si Asia. Compania Heidelberg Cement este prezenta pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Carpatcement Holding.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri