Grupul financiar ungar OTP Bank a a afisat un profit net consolidat de 50,5 miliarde forinti (203,8 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, in crestere cu 9,4% fata de acelasi interval al anului trecut, in special ca urmare a operatiunilor de pe pietele din Ungaria si Bulgaria
"A fost pentru prima data cand toate noile subsidiare au contribuit la profiturile grupului, desi cea mai mare parte a lor a venit din unitatile din Ungaria si Bulgaria", se mentioneaza intr-un comentariu al portalului financiar ungar Portfolio, imediat dupa publicarea rezultatelor.

OTP Bank avea active de 7.480,6 miliarde forinti (30,18 miliarde euro) la finalul lunii martie, in crestere cu 37,4% fata de martie 2006 si cu 5,4% fata de sfarsitul anului trecut, potrivit bilantului financiar al bancii publicat marti.

Portofoliul de credite al bancii a ajuns la 4.714,2 miliarde forinti (19 miliarde euro) la sfarsitul primului trimestru al acestui an, mai mare cu 37,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce depozitele atrase de la clienti au avansat cu 23,5% in intervalul martie 2006 - martie 2007 pana la 4.344,4 miliarde forinti (17,5 miliarde euro) la finalul primului trimestru.

In primele trei luni ale acestui an veniturile OTP Bank au insumat 176,4 miliarde forinti (712 milioane euro), in crestere cu 36,1% fata de primul trimestru al anului trecut, potrivit datelor citate de NewsIn. Mai mult de o treime (38,4%) din activele grupului OTP apartineau la finalul lunii martie subsidiarelor din afara Ungariei, ponderea in totalul imprumuturilor a ajuns la 39,4%, iar 37,1% din valoarea depozitelor apartineau acestor subsidiare, se arata in raportul financiar. Aproape un sfert din profitul net (24,8%) din primele trei luni a venit din partea subsidiarelor din strainatate, fata de o pondere de 12,3% in primul trimestru din 2006. Rezultatele publicate sunt dupa Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS), dar nu sunt auditate, a anuntat grupul ungar.

OTP opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti. Subsidiara romaneasca a grupului, OTP Bank Romania, avea la finalul primului trimestru al acestui an active totale in valoare de 2,5 miliarde lei, a acordat imprumuturi de 1,5 miliarde lei si a atras depozite de la clienti in valoare de 525 milioane lei, potrivit unui raport al bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri