Cea mai mare banca de larg consum din Franta, Credit Agricole, a anuntat o majorare cu 91,7% a profitului net in primul trimestru al anului, castigurile fiind sporite de vanzarea unei participatii din banca italiana Intesa Sanpaolo.
Banca franceza a precizat ca profitul net inregistrat in primul trimestru al 2007 a crescut cu 91,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 2,66 miliarde euro (3,60 miliarde dolari), informeaza Reuters, consultat de NewsIn.

Banca a precizat ca inregistrat un castig de capital de 488 milioane euro de pe urma vanzarii unei participatii din Intesa Sanpaolo. Un numar de 17 analisti chestionati de Reuters au oferit, in medie, o estimare privind profitul net inregistrat de Credit Agricole in primul trimestru al 2007 de 2,75 miliarde euro.

Profitul operational al Credit Agricole a crescut cu 36,9% pana la 2,06 miliarde euro, depasind estimarile analistilor, care mizau pe un rezultat de 1,71 miliarde euro, iar veniturile au crescut cu 25,5% pana in 5,02 miliarde euro.

In luna ianuarie, Credit Agricole a vandut 3,6% din banca italiana Intesa Sanpaolo pentru suma de 2,5 miliarde euro dupa ce autoritatea italiana pentru competitie a cerut bancii franceze sa isi reduca holdingul.

Castigurile Credit Agricole au fost majorate si de preluarea, realizata in 2006, a bancii grecesti Emporiki si de profiturile substantiale obtinute de divizia sa de investment banking Calyon, care a inregistrat un profit net record, de 539 milioane euro.

La inceputul acestei luni, rivalul francez BNP Paribas a anuntat o majorare de 24,5% a profitului net inregistrat in primul trimestru al 2007 in timp ce grupul Societe General a raportat o scadere de 1,9% a profitului net inregistrat in aceeasi perioada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri