International Petroleum Investment Company (Ipic) din Abu Dhabi vrea sa isi majoreze detinerea de 17,6% de la cel mai mare grup european de petrol si gaze naturale, OMV, a declarat pentru Gulf News, directorul administrativ al Ipic, Mohammad Nasser Al Khaily, dupa cum informeaza NewsIn. Al Khaily a mai spus ca "daca avem sansa sa ne majoram participatia, o vom face sigur", relateaza Gulf News.

Oficialul de la compania IPIC a confirmat ca Emiratele Arabe Unite au semnat acorduri privitoare la dubla impunere cu Uniunea Europeana, iar acest lucru s-a devedit eficient pentru companie.

"Am cumparat detineri la doua mari companii producatoare de petrol, OMV din Austria si Sepca din Spania, iar aceste companii vor creste importul de petrol si de gaze naturale in Uniunea Europeana", a mai spus Mohammad Nasser Al Khaily.

"Noi nu suntem operatori sau producatori de petrol si de gaze naturale in prezent. Suntem dependenti de subsidiarele noastre in ceea ce priveste operatiunile de productie, dar avand in vedere care sunt ultimele achizitii ale noastre, poate ca vom avea propriile noastre operatiuni de productie de petrol pe viitor", a estimat directorul administrativ al Ipic, citat de Gulf News.

International Petroleum Investment Company (IPIC) din Abu Dhabi si-a crescut investitiile din industria mondiala a petrolului si gazelor naturale la 10 miliarde dolari, in conformitate cu planurile sale mondiale pentru achizitii, a declarat un oficial al companiei pentru Gulf News.

Mohammad Nasser Al Khaily, a mai declarat pentru Gulf News ca IPIC ia in considerare achizitionarea de companii petroliere regionale si internationale. Al Khaily nu a dat detalii suplimentare, insa, si a spus ca ar prefera sa finalizeze negocierile intai.

"Este posibil sa nu anuntam achizitii majore anul acesta, dar vom investi in domenii noi", a declarat pentru Gulf News Al Khaily.

Directorul administrativ al companiei a mai spus ca IPIC este interesata de investitia in proiecte pentru gaze naturale lichefiate.

"In aceasta zona inca nu a fost facut nimic, dar cautam posibilitati de dezvoltare in China si India", a spus seful IPIC. "Este periculos inca sa incepem operatiuni in Irak, dar vom studia oportunitatile de investitii din nord si vom cauta operatiuni in nordul Irakului", a spus Al Khaily, citat de Gulf News.

"Avem planuri ambitioase pe termen scurt, cum ar fi proiectul privitor la rafinaria Khalifa Point din Pakistan. Vom extinde conducta Abu Dhabi- Habshan-Fujairah, care este un proiect de constructii in valoare de un miliard de dolari", a spus Al Khaily.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri