Grupurile ABN Amro si Barclays, care au cazut de acord luna trecuta sa fuzioneze, fiind insa confruntate cu posibilitatea unei alte oferte rivale, analizeaza posibilitatea vanzarii diviziei braziliene a ABN pentru a ridica pretul unei eventuale preluari de catre un grup rival, anunta NewsIn.
Prin vanzarea diviziei sale braziliene, Barclays va putea oferi o suma mai mare decat cele 63 de miliarde euro (85 miliarde dolari) oferite actionarilor ABN, a anuntat luni cotidianul olandez Financieele Dagblad, citand o sursa neidentificata.

Acestei oferte i se opune momentan o alta oferta, facute de un consortiu de banci conduse de banca Royal Bank of Scotland, care, impreuna cu grupurile Santander si Fortis, a oferit 71 miliarde euro (95,85 miliarde dolari) pentru preluarea ABN.

Insa o afacere secundara, anuntata odata cu oferta facuta de Barclays, privind vanzarea diviziei americane a ABN, banca LaSalle, catre grupul Bank of America pentru 21 miliarde dolari, a fost suspendata, implicand astfel banca olandeza intr-un conflict juridic, complicand astfel lupta pentru controlul bancii ABN Amro.

Cotidianul olandez a anuntat ca grupurile Banco Itau, BBVA si Santander ar putea fi interesate de divizia braziliana a ABN, adaugand ca suma obtinuta din aceasta tranzactie i-ar permite bancii Barclays sa majoreze oferta sa initiala.

RBS si partenerii sai au precizat ca vor sa contracareze oferta facuta de Barclays, insa doar daca vor putea rezolva situatia privind vanzarea divizie americane a ABN.

Anumiti actionari ai ABN au contestat vanzarea diviziei LaSalle, decizie ce a fost luata fara consimtamantul acestora si care ar fi eliminat posibilitatea semnarii unui acord mai profitabil cu RBS si ca urmare aceasta tranzactie a fost inghetata de un tribunal comercial olandez.

Atat ABN cat si Bank of America au contestat aceasta decizie juridica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri