Cel mai mare producator de conducte de otel din Rusia, TMK, a anuntat luni ca estimeaza o crestere a veniturilor cu minim 18% in acest an, la peste 4 miliarde dolari, ca urmare a accentuarii cererii din sectorul petrolier si cel al gazelor naturale, a spus unul dintre sefii TMK.
"Ne asteptam ca boardul directorilor sa recomande actionarilor sa voteze pentru dividende de aproximativ 138 milioane dolari", a spus Smatovici.

Compania TMK, care are ca actionar majoritar pe miliardarul rus Dmitri Pumpianski, a anuntat un profit net in crestere cu 81,2% in 2006, ca urmare a preturilor mari si a cererii accentuate din sectorul petrolier si al gazelor naturale, anunta NewsIn.

Compania a afisat un venit de 3,38 miliarde dolari pentru 2006, in crestere anuala cu 15,2% fata de 2005. Profitul inainte de impozitare (EBITDA) al TMK a urcat anul trecut cu 49,2% fata de anul anterior, la 793,9 milioane dolari.

Actiunile TMK listate la Londra s-au scumpit cu 0,17%.

smatovici, vicepresedintele companiei pentru strategie si dezvoltarea afacerii, a spus ca productia de tevi de otel a TMK va creste cu 8-10% in 2007.

Compania, printre ai carei clienti se numara si Gazprom, a vandut aproape 3 milioane de tone de tevi de otel in 2006, inclusiv 1,93 milioane de tone de tevi din otel fara sudura. TMK a realizat peste 50% din exporturile totale de tevi de otel ale Rusiei.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca poarta negocieri cu cel mai mare producator de tevi de otel din Ucraina, Interpipe, cu referire la o "posibila tranzactie". O fuziune a celor doua companii ar crea cel mai mare producator de tevi de otel din lume, dupa volumul de productie.

"Negocierile sunt intr-un stadiu incipient", a spus smatovici, fara sa dea mai multe detalii.

Interpipe a produs 1,2 milioane de tone de tevi de otel anul trecut si este controlata de catre Victor Pinciuc, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ucraina si ginerele fostului presedinte Leonid Kucima.

TMK detine trei fabrici de conducte si o otelarie in Rusia si are afaceri si pe piata romaneasca, prin companiile Artrom si Combinatul Siderurgic Resita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri