Comisia Europeana s-a declarat ieri optimista privind continuarea perioadei de "crestere solida" a economiei zonei euro, cu ocazia unei conferinte de presa ce a avut loc la Bruxelles, informeaza NewsIn. "Suntem optimisti privind capacitatea Europei de a mentine ritmul de crestere economica", a declarat directorul general pentru afaceri economice si financiare, Klaus Regling.

In ultimele sale estimari economice, Bruxellesul a mizat pe un ritm al cresterii economice de 2,6% pentru zona euro in 2007, dupa ce anul trecut acest ritm a atins nivelul de 2,7%.

Regling a estimat ca moneda euro "ofera protectie si stabilitatea economiei europene". "Moneda euro si piata unica europeana ne ofera putere in fata tendintelor de globalizare", a adaugat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, intr-o interventie facuta cu ocazia "Forumului economic de la Bruxelles", organizat de executivul european. Barroso a reamintit ca moneda euro s-a impus ca a doua moneda pe plan mondial, dupa dolar.

Responsabilii politici si economici europeni, printre care s-a aflat si noul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, au criticat in ultimele luni cotatia ridicata a euro fata de dolar, precum si evolutia principalelor valute asiatice, estimand ca firmele europene sunt dezavantajate de aceasta situatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri