Operatorul aerian Alitalia, aflat in dificultati financiare, a afisat pentru primul trimestru al anului o pierdere neta de 135 milioane euro, precizand insa ca mai dispune de fonduri pentru doar 12 luni, relateaza presa internationala.
Reprezentantii Alitalia au mentionat ca mentinerea in activitate a companiei de transport aviatic depinde de rezultatul procesului de vanzare, acestia adaugand insa ca nu au informatii legate de existenta unui plan al actionarilor de a inchide compania in cazul in care procesul de vanzare s-ar solda cu un esec.

Trezoreria Italiei, cel mai mare actionar al companiei de aviatie, a cerut redactarea unui plan de afaceri pentru urmatorii trei ani, in ciuda faptului ca a scos la vanzare pachetul de 49,9 % de actiuni detinut in cadrul Alitalia.

In acest moment, in cursa pentru preluarea operatorului italian au mai ramas doar doi pretendenti, Air One si principalul grup aerian rus Aeroflot, dupa ce fondul de investitii TPG s-a retras la sfarsitul lunii mai.

Guvernul italian, care detine 49,9% din Alitalia, cauta ofertanti pentru minimum 30,1% din aceasta, ceea ce ar forta orice cumparator sa faca o oferta pentru intreaga companie, care nu a mai inregistrat profit din 2002.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri