Fondul de investitii Blackstone, o adevarata vedeta pe Wall Street, va lansa vineri o oferta publica initiala la bursa din New York, conscarand pozitia fondurilor de investitii, tot mai criticate din cauza fondurilor imense de care dispun si a avantajelor fiscale de care beneficiaza, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Blackstone, care este unul din primele trei fonduri de investitii din lume, va introduce la bursa 12,3% din capitalul sau, din care va strange peste patru miliarde dolari.

Cu aceasta ocazie, statul chinez, care doreste sa beneficieze de pe urma profiturilor impresionante generate de aceste fonduri, va achizitiona 9,7% din actiunile fondului, ceea ce va aduce grupului Blackstone o suma suplimentara de trei miliarde dolari.

Aceasta listare, care va fi cea mai mare de la bursa din New York din 2007, marcheaza reusita unui fond ce administreaza peste 88 miliarde de dolari, si care a fost implicat in ultimele luni in importante achizitii la nivel mondial, precum preluarea grupului imobiliar Equitz Office, pentru 39 miliarde dolari.

Pietele se asteapta ca aceasta listare sa fie una de succes, in ciuda faptului ca anumiti analisti sustin iminenta apropiere a acestor fonduri de limita performantei.

Fondurile de investitii au devenit in ultimii ani cei mai activi actori pe scena preluarilor de companii.

Insa succesul unor fonduri, precum Blackstone, provoca din ce in ce mai multe critici in Statele Unite ale Americii. Aceste critici nu vin numai din partea unor sindicate, care sunt de parere ca aceste fonduri sunt doar niste "gropari" de slujbe, ci si din partea unor parlamentari, care doresc sa majoreze nivelul taxelor aplicate acestor fonduri.

Sindicatul functionarilor americani, American Federation of State, County and Municipal Employees, a criticat conducerea acestor fonduri, care castiga milioane de dolari, dar platesc mai putine taxe decat un angajat american de rand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri