Grupul alimentar chinez Wahaha acuza Danone de activitati ilegale si cere despagubiri materiale intre doua si cinci miliarde de euro.
Cel mai mare grup de bauturi din China, Wahaha, va actiona in justitie grupul francez Danone cu acuzatia ca a intreprins activitati ilegale, anunta publicatia franceza La Tribune.

“Detinem probe viabile care demonstreaza ca Danone a incalcat legea. Conform legilor in vigoare vom actiona in judecata grupul francez”, a declarat purtatorul de cuvant al companiei chineze.

Wahaha si Danone se afla in conflict deschis inca din luna aprilie. Danone acuza grupul chinez ca a incalcat prevederile contractului de parteneriat utilizand marca Wahaha, desi drepturile apartin in exclusivitate grupului francez.

In urma izbucnirii conflictului dintre cele doua companii, directorul general al grupului chinez a demisionat si a fost inlocuit de Emmanuel Faber. Aceasta numire este de asemenea contestata de conducerea Wahaha, fiind calificata ca “ilegala”, intrucat functia de director general trebuie decisa in consiliu conform statutului companiei.

Din 1996 Danone detine 51% din actiunile Wahaha, primul fabricant de bauturi in China, alaturi de care a creat mai multe co-intreprinderi, detinand drepturi exclusive de productie, distributie si vanzare a produselor marcii Wahaha.

In 2006, co-intreprinderile grupului francez au realizat vanzari de peste 1 miliard de euro, China fiind astfel a treia piata de desfacere pentru Danone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri