Dolarul a cazut vineri pana la un nou minim istoric fata de euro si a alunecat fata de yen, dupa publicarea statisticilor pentru vanzarile cu amanuntul din iunie din Statele Unite ale Americii, deoarece investitorii considera ca Federal Reserve va mentine dobanda cheie, potrivit Reuters.
Moneda europeana a urcat pana la un nou maxim istoric fata de dolar, peste 1,38 dolari/euro, din cauza vanzarilor de dolari facute dupa publicarea statisticilor americane cu amanuntul.

Euro s-a apreciat pana la cotatia de 1,3812 dolari/euro, un nou maxim istoric, fata de cotatia de 1,3775 dolari/euro, inregistrata inainte de publicarea statisticilor.Fata de yenul japonez, dolarul a alunecat pana la cotatia de 122,25 yeni/dolar, de cursul de 122,35 yeni/dolar, inregistrat anterior.

Statisticile lunii iunie au descris o surprinzatoare cadere a vanzarilor cu amanuntul de 0,9%, cea mai mare din aproape doi ani, deoarece au scazut vanzarile de automobile si de benzina, potrivit unui raport guvernamental american.

Cu exceptia automobilelor, vanzarile cu amanuntul au scazut cu 0,4%, potrivit Departamentului american al Comertului.

Analistii care au participat la un sondaj Reuters au estimat ca vanzarile americane cu amanuntul vor urca cu 0,1% in iunie, dupa cresterea din mai, care a fost revizuita pana la 1,5%. Cu exceptia vanzarilor de automobile, analistii s-au asteptat ca vanzarile americane cu amanuntul sa urce cu 0,2% in iunie.

Cea mai mare scadere a vanzarilor americane cu amanuntul atinsa din august 2005 a fost generata de reducerea vanzarii de piese auto cu 2,9%. Vanzarile de pise auto reprezinta aproximativ 20% din totalul vanzarilor. Vanzarile de benzina au scazut cu 1,1%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri