Titlurile ING NV, cea mai mare companie de servicii financiare din Olanda, si producatorul de articole sportive Adidas AG s-au apreciat pe piata europeana de capital dupa ce au raportat profituri ce au depasit asteptarile analistilor.
Titlurile companiei Carlsberg A/S s-au apreciat pe baza cresterilor predictiilor pentru rezultatele semestriale. Grupul de Investitii al Companiei Mitsubishi, Samsung Electronics si grupul Toyota Motors au condus piata asiatica.

Pietele din Europa si Asia au depasit momentul deciziei Federal Reserve de a mentine rata dobanzii de politica monetara neschimbata, in ciuda problemelor din domeniul imobiliar.

„Piata a fost luata putin prin surprindere de faptul ca Federal Reserve a anuntat ca inflatia este principalul sau motiv de ingrijorare”, a spus un analist de la compania Tempus Consulting din Washington, Mark Meadows. “In acest moment, analistii se asteptau ca Federal Reserve sa abordeze problema unei posibile incetiniri a cresterii economice, in contextul problemelor din sectorul creditelor”, a adaugat Meadows.

Indicele international Morgan Stanley Capital s-a majorat cu 0,5 procente ieri dimineata pana in jurul valorii 1568,68. Acesta a scazut 5,2 procente din data de 19 iulie, cand a inregistrat o valoare record, datorita ingrijorarii din partea „ipotecilor americane” care pun inca in pericol economia Statelor Unite ale Americii.

Conform datelor prezentate de agentia Bloomberg, 28 din cele 37 de companii care fac parte din indicele Europe Jow Jones Stoxx 50 si care au prezentat rezultatele pentru a doua jumatate a primului semestru au depasit estimarile analistilor.

Indicele bursei de la Londra FTSE 100 s-a majorat cu 0,7 procente, condus de Grupul de Asigurari Royal & Sun Alliance. Indicele francez CAC 40 a crescut cu 1 procent ajutat de STMicroelectronics NV iar indicele german DAX a urcat cu 0,6 procente.

In afara indicilor europeni, cresteri s-au inregistrat si pe piata americana. Cisco Systems Inc., cea mai mare companie din lume care produce echipamente pentru retelele computerizate (switch-uri, routere) s-a apreciat in urma dezvoltarii pe continentul european si vanzarilor realizate, peste asteptari. Alte cresteri au fost realizate de Warner Music Group Corp. in urma recomandarilor de cumparare din partea Citygroup Inc.

Indicele japonez Nikkei 225 a crescut cu 0,6 procente. Castigul a fost insa limitat de declaratia guvernului nipon potrivit careia cererea de produse tehnologice a scazut cel mai mult in ultimele 11 luni.

„Investitorii realizeaza ca primejdia de pe piata americana s-a risipit”, sustine Bevan Yeh, broker care administreaza 54 milioane dolari in actiuni pentru Prudential Securities Investment Trust Co. In Taiwan.”Cei care au iesit cu bani de pe piata se intorc” a mai adaugat Yeh.

ING s-a apreciat cu 3,9 preocente pana la 31,95 euro. Grupul olandez de servicii financiare ING Group NV a raportat majorarea cu 27% a profitului net obtinut in al doilea trimestru al acestui an, datorita vanzarii de actiuni ABN Amro si a performantelor notabile inregistrate de divizia sa de asigurari, potrivit aceluiasi raport financiar publicat miercuri.

Profitul net al grupului ING s-a ridicat la 2,56 miliarde euro (3,53 miliarde dolari) in al doilea trimestru al acestui an, depasind performanta inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net al grupului a fost de 2 miliarde euro.

Adidas a crescut cu 1,6 procente pana la 43,80 euro. Compania a sustinut ca venitul inregistrat a doua jumatate a primului semestru a crescut cu 27 procente pana la 104 milioane de euro, fata de estimarile analistilor de 97 de milioane.

Producatorul danez de bere Carlsberg a raportat in primul semestru vanzari de 21,5 miliarde coroane daneze, in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, in special datorita cresterii vanzarilor companiei Baltic Beverages Holding (BBH). Carlsberg si-a imbunatatit in primul semestru cota de piata in mai multe tari din Vestul Europei, in Marea Britanie si in tarile nordice. In Asia, vanzarile Carlsberg au crescut cu 29%, in special in China si Vietnam. Datorita acestor performante, actiunile companiei s-au majorat cu 1,7 procente, pana la cotatia de 710 coroane daneze.

Mitsubishi UFJ s-a majorat cu 3,5 procente pana la 1,2 milioane de yeni japonezi. Samsung, cel mai mare producator asiatic de telefoane mobile a castigat 3,1 procente pana la 602.000 won si si-a asumat 16 % din exporturile sud-coreene din ultimul an. Cel mai mare producator de automobile dupa vanzari, Toyota, s-a apreciat cu 0,8 procente pana la cotatia de 7.310 yeni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri