Greenspan s-a retras anul trecut dupa aproape 20 de ani la conducerea Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, perioada in care numele sau a ajuns aproape sinonim cu boardul puternic al Fed.

"Pozitia lui Greenspan ca unul dintre arhitectii sistemului financiar modern ii da o perspectiva unica prin prisma careia ii poate sfatui pe clientii nostri in privinta deciziilor de management cu riscuri critice", a spus presedintele boardului de management si al comitetului executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, citat de Reuters si preluat de NewsIn.

Greenspan, acum in varsta de 81 de ani, conduce propria sa firma de consultanta, Greenspan Associates.

Citeste si:

In calitate de consilier al Deutsche Bank, Greenspan va converentia la conferinte, va participa la intalniri si la conferinte cu clientii bancii, cu analistii si cu traderii, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters.

Greenspan va evita implicarea in oricare dintre operatiunile diviziei de management al activelor a Deutsche Bank, ca sa nu riste aparitia vreunui conflict in relatia deja stabilita intre Deutsche Bank si o unitate a Allianz SE, Pacific Investment Management Co.