Inflatia anuala din cele 13 tari membre ale zonei euro s-a temperat in iulie pana la 1,8%, mult sub nivelul 2% tintit de Banca Centrala Europeana (BCE), in pofida faptului ca analistii estimeaza ca BCE va urca dobanda de politica monetara luna viitoare, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
Biroul de statistica al Uniunii Europene, Eurostat, a anuntat ca inflatia anuala din luna iulie a fost neschimbata fata de primele sale estimari si a fost in conformitate cu asteptarile analistilor. Inflatia anuala din iunie a fost de 1,9%.

Eurostat a mai aratat ca preturile au scazut in iulie cu 0,2% fata de luna precedenta, de asemenea in conformitate cu asteptarile analistilor.

Cea mai accentuata temperare a presiunilor inflationiste a fost inregistrata in sectorul comunicatiilor, in timp ce preturile la imbracaminte si costurile pentru recreere si cultura au inregistrat o usoara crestere.

Costurile educatiei si ale serviciilor oferite de hoteluri si restaurante au crescut cel mai mult, iar cele mai mari urcari de preturi le-au avut produsele alcoolice si tutunul.

BCE vrea sa mentina inflatia anuala imediat sub nivelul de 2%. Presiunile inflationiste nu au afectat aceasta tinta din septembrie 2006, in timp ce dobanda de politica monetara a BCE a urcat treptat.

Eurostat a mai anuntat ca fara costurile volatile ale alimentelor si energiei, o masura pe care BCE o numeste inflatia "core" si pe care o monitorizeaza cu atentie, preturile au scazut in iulie cu 0,3% de la o luna la alta, dar au urcat pana la 1,9% fata de aceeasi perioada de anul trecut, in conformitate cu estimarile analistilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri