Furnizarea de lichiditate pe termen scurt de catre bancile centrale a fost o masura adecvata si, desi criza din piata creditelor ar putea avea un anumit impact, perspectivele pentru economia lumii sunt bune, a spus luni seful Fondului Monetar International (FMI), Rodrigo Rato, citat de Reuters.
"Cred ca reactia bancilor centrale de a furniza lichiditate, de a injecta bani pe termen scurt in piete, a fost o masura adecvata in contextul lipsei de lichiditate printre participanti", a declarat Rato reporterilor aflati in capitala mozambicana Maputo.

"Din cate intelegem, va exista un anumit impact asupra cresterii economice, dar consideram ca perspectivele pentru economia lumii sunt bune", a adaugat seful FMI.

Pietele internationale au fost afectate in ultimele luni de temeri legate de instabilitate financiara, ca urmare a turbulentelor generate de problemele din piata americana a creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Bancile centrale au injectat miliarde de dolari in sistemul financiar ca sa ajute la calmarea temerilor si sa creasca lichiditatea din piete, iar Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, a redus cu 0,5% rata de refinantare, la care se imprumuta bancile de la banca centrala.

Rato, care se afla in Mozambic cu ocazia unei reuniuni a African Consultative Group, a sugerat ca ar fi posibila o revenire a riscurilor.

"In prezent, in ceea ce priveste implicatiile crizei asupra cresterii si stabilitatii macroeconomice, consideram ca atat bancile centrale cat si FMI trebuie sa monitorizeze cu atentie circumstantele", a spus Rato.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri