Borse Dubai vrea sa dezvolte organic OMX, daca oferta de preluare a bursei nordice, in valoare de patru miliarde dolari, reuseste, iar achizitia ar fi o buna alegere din punct de vedere strategic, in sectorul in plina consolidare, a declarat, luni directorul de la Borse Dubai
Oferta in bani gheata a Borse Dubai pentru compania care opereaza bursa nordica si din regiune baltica a depasit oferta facuta de bursa americana Nasdaq, in valoare de 3,7 miliarde dolari, in bani gheati si actiuni. Pe de alta parte, multi se asteapta ca Nasdaq sa revina cu o noua oferta iar actiunile OMX s-au apreciat cu 2,6%, pana la 238 coroane suedeze (42,84 dolari), peste pretul oferit de Borse Dubai, de 230 coroane (41,4 dolari) pe actiune, deoarece piata anticipeaza o lupta pentru preluarea operatorului bursei nordice.

Directorul general al Borse Dubai, Per Larsson, a spus ca intelegerea cu Dubai este mai avantajoasa decat acordul cu Nasdaq, deoarece i-ar facilita lui OMX accesul la o mai buna platforma pentru dezvoltarea internationala, anunta NewsIn. "Urmarim sa obtinem o crestere organica pe pietele emergente si vrem, de asemenea, sa facem achizitii, deoarece tintim sa ajungem unul dintre cele mai mari grupuri bursiere din lume", a mai spus Larsson.

"Le vom sustine cresterea in Europa, deoarece avem puterea financiara sa facem acest lucru", a continuat acesta. Acesta a adaugat ca desi ar exista sinergii in achizitia OMX de catre Nasdaq, ar exista si conflicte in termeni de marca, tehnologie, modele de piata si reglementari. "Mi-e greu sa inteleg logica de piata a unei astfel de afaceri", a spus Larsson.

Borse Dubai este compania care detine partea guvernului de la Dubai in cadrul pietei financiare si a bursei de valori din Dubai. Larsson a declarat ca fuziunea Borse Dubai cu OMX nu ar schimba reglementarile in sector si ca grupurile s-ar concentra, in caz de reusita, asupra expansiunii.

Potrivit responsabililor Bursei de Valori Bucuresti, OMX s-a aratat, la inceputul acestui an, interesata de o eventuala preluare a pietei bursiere romanesti, in dorinta de a-si consolida pozitia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri