Pretul petrolului american a ramas, joi, sub 70 dolari pe baril, dupa ce a incheiat ziua precedenta la cel mai scazut nivel al ultimelor doua luni, pe fondul unei cresteri nesteptate a stocurilor de petrol din Statele Unite, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Petrolul american s-a ieftinit, in dimineata zilei de joi, cu patru centi, pana la 69,22 dolari. Pretul petrolului a scazut cu aproape 12% fata de recordul de 78,77 atins in data de 1 august. Pretul barilului Brent, din Marea Nordului, a urcat cu 25 de centi, pana la 68,95 dolari.

Pretul barilului de petrol a coborat, miercuri, deoarece datele statistice saptamanale din Statele Unite au aratat o crestere neasteptata a stocurilor de titei.

"Cu toate ca stocurile de petrol raman in continuare prea ridicate pentru a putea garanta linistea, pietele contractelor la termen mizeaza pe scaderea sezoniera a preturilor, dupa trecerea perioadei de varf a cererii de petrol pentru transport", a spus cercetatorul pentru sectorul energetic de la Fimat, din SUA, Antoine Halff.

Bursele de marfuri si pietele de capital au avut, de asemenea, o evolutie buna joi. Bursele asiatice au urcat intre 2% si 3%, sustinute de aprecierea titlurilor in tranzactiile de peste noapte de pe Wall Street si de injectia a doua miliarde dolari de catre Bank of America intr-o mare banca ipotecara americana, vazuta ca un vot de incredere pentru acest sector instabil.

In Europa, indicele FTSEurofirst 300, al actiunilor europene, si indicele londonez FTSE 100 au urcat cu aproximativ 1%. Pretul petrolului a fost sustinut usor de posibilitatea intarzierii livrarilor de petrol din Mexic pentru rafinariile americane, din cauza uraganului Dean. Compania petroliera de stat Pemex a redus productia de petrol a Mexicului cu 80%, inainte ca urganul sa se dezlantuie. Compania Shell a intrerupt fluxul de petrol in cadrul uzinei Deer Park.

Pemex a anuntat insa ca va relua vineri productia de petrol si va ajunge la o capacitate de 80% la inceputul saptamanii viitoare, in cazul in care uraganul nu provoaca daune semnificative.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri