China va avea nevoie de 3.400 aeronave noi in urmatorii 20 de ani, pretul acestora ridicandu-se la aproximativ 340 miliarde dolari, a estimat marti constructorul american de aeronave Boeing, in raportul sau economic pentru anul 2007, relateaza AFP, citat de NewsIn.
In aceasta perioada, "28.600 de noi avioane vor fi livrate pe plan mondial, urmand a reprezenta 80% dintre cele 36.000 aeronave ce vor fi functiune in 2026", a declarat grupul american in raportul sau - Perspective 2007.

"In aceasta perioada, China va fi piata ce va inregistra cea mai mare crestere si prima piata in afara de Statele Unite ale Americii privind achizitiile de avioane comerciale", a declarat Boeing.

Multumita in mare parte unei "capacitati de crestere de 8,1% pe an", traficul aerian chinez, reprezentand momentan "cu putin sub o cincime din piata interna nord-americana, va depasi jumatate din aceasta piata", a precizat constructorul american.

Flota gigantului asiatic va trebui sa isi majoreze de patru ori numarul de aeronave in aceasta perioada, atingand nivelul de 4.460 de aparate, reiese din comunicat.

La sfarsitul lunii martie, flota civila chineza era compusa din 1.026 avioane, conform cifrelor oficiale.
Ultimele estimari pentru o perioda de 20 de ani publicate de Boeing, care analizau perioada pana in 2025, mizau pe un numar de 2.900 de aeronave noi, de pasageri sau de transport marfa.

Grupul aeronautic european Airbus a estimat in luna februarie ca China va avea nevoie de 3.000 de aeronave in urmatorii 20 de ani, dintre care 2.650 pentru transport de pasageri si 400 pentru transport marfa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri