ING Group va cumpara o participatie de 5,1% din divizia sa de asigurari din Coreea de Sud de la principalul grup bancar coreean, Kookmin Bank, pentru suma de 194 miliarde won (208,7 milioane dolari), a anuntat marti banca Kookmin
Aceasta achizitie a fost asteptata dupa ce organele de reglementare ale pietei au cerut bancii Kookmin sa isi reduca detinerea din grupul ING Life Insurance Korea sub nivelul de 15% pana la sfarsitul anului 2007, dupa de grupul coreean a cumparat jumatate din asiguratorul KB Life.

Pretul de achizitie este cu 50% mai mare decat ceea ce estimase Kookmin in raportul sau financiar semestrial.

Kookmin a achizitionat o participatie de 20% din divizia coreeana de asigurari a ING in 1999, la acea data ING Life Insurance Korea fiind al patrulea asigurator de pe piata interna.

Grupul bancar coreean va ramane al doilea actionar al grupului, cu o participatie de 14,9%, si va pastra legaturile strategice dupa finalizarea acestei tranzactii, a anuntat banca intr-un comunicat.

Aceasta tranzactie vine cu putin timp inainte de o injectie comuna de capital de 400 milioane euro (554,4 milioane dolari) efectuata de Kookmin Bank si ING Group, intr-o perioada in care asiguratorii coreeni isi majoreaza capitalul pentru a-si sustine expansiunea.

Ca parte a aliantei strategice intre cei doi actori, grupul olandez detine 4% din Kookmin Bank, 20% din divizia de management de fonduri a bancii coreene precum si 49% din KB Life.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri