Grupul bancar Goldman Sachs a afisat, joi, o crestere cu 79% a profitului net trimestrial pana la 2,85 miliarde dolari, pe fondul cresterii solide a veniturilor din sectorul de investitii si comercial, in ciuda turbulentelor aparute in pietele financiare in aceasta vara
Profitul net al bancii a urcat pana la 2,85 miliarde dolari, respectiv pana la 6,13 dolari pe actiune in al treilea trimestru fiscal, incheiat la 31 august, de la 1,59 miliarde dolari, echivalentul a 3,26 dolari pe actiune in perioada similara a anului trecut. Veniturile nete ale Goldman Sachs au urcat cu 63% fata de intervalul iunie-august al anului trecut, pana la 12,3 miliarde dolari.

Rezultatele grupului au fost publicate dupa cele ale rivalilor Lehman Brothers si Morgan Stanley, care au anuntat profituri trimestriale mai scazute, insa au starnit reactii diferite pe pietele de capital. Actiunile din sectorul financiar s-au apreciat dupa afisarea rezultatelor inregistrate de Lehman care au depasit estimarile, insa au coborat dupa ce Morgan Stanley a anuntat pierderi peste asteptari in sectorul creditelor.

Actiunile Goldman s-au depreciat cu 12% in ultimele trei luni, pe fondul temerilor ca problemele din piata creditelor vor provoca pierderi si vor diminua castigurile bancilor. Titlurile si-au revenit in ultimele saptamani, deoarece temerile din piata s-au mai calmat. Actiunile Goldman Sachs au inchis sedinta bursiera de miercuri la un pret de 200,57 dolari/actiune. Castigurile bancii au fost avantajate de vanzarea, de catre grup, a filialei Horizon WindEnergy catre Energia de Portugal, pentru suma de 2,74 miliarde dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri