OMV, grupul de petrol si gaze lider in Europa Centrala si de Est, a deschis astazi un birou de reprezentanta a OMV Gas International in Baku, capitala Azerbaidjanului.
Ministrul Federal al Economiei din Austria, Martin Bartenstein, a luat parte la ceremonia de deschidere. Scopul crearii noului birou este acela de a coordona viitoarele activitati ale OMV la fata locului.

In plus, in cursul vizitei sale, ministrul Economiei Martin Bartenstein a semnat un Memorandum de Intelegere cu omologul sau azer, ministrul Industriei si Energiei, Natiq Aliyev. Acest memorandum vizeaza crearea premiselor ce vor permite procurarea gazelor naturale din Azerbaidjan si integrarea volumelor de gaze naturale azere in gazoductul Nabucco.

Azerbaidjan este una dintre tarile din care se planifica a fi transportat gazul natural catre Europa prin gazoductul Nabucco. Conform Memorandumului incheiat, OMV si SOCAR, compania petroliera de stat din Azerbaidjan, vor incepe discutii detaliate privind achizitionarea si transportul gazelor naturale la Baumgarten (langa Viena) prin intermediul gazoductului Nabucco.

In plus, memorandumul subliniaza faptul ca Azerbaidjanul este in postura de a juca un rol principal in transportul gazelor naturale din regiunea Marii Caspice catre Europa.

Wolfgang Sporrer, care anterior s-a ocupat de EU Europa House din Baku, va conduce biroul de reprezentanta.

Pentru OMV, Azerbaidjanul, cu resursele sale vaste de gaze naturale, este un stat important in aprovizionarea cu gaze prin Nabucco. Fiind situate in apropierea Marii Caspice, gazele naturale din aceasta regiune ar putea fi pompate in gazoductul Nabucco.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri