Dolarul s-a depreciat joi pana la o noua cotatie minima record fata de euro, in a sasea sedinta consecutiv, deoarece investitorii asteapta un raport guvernamental despre piata imobiliara care ar putea sustine estimarile ca Federal Reserve va scadea din nou dobanda cheie.
Deprecierea dolarului s-a intensificat spre sfarsitul primei parti a sedintei de tranzactionare de pe pietele europene, deoarece traderii au spus ca se asteapta ca raportul guvernamental sa arate ca in august au fost vandute mult mai putine locuinte decat se estima, anunta NewsIn.

Investitorii se asteapta de altfel la mai multe vesti proaste.

"Cred ca investitorii simt ca deprecierea dolarului este de durata. Jucatorii de pe piete asteapta o noua confirmare a evolutiei sectorului imobiliar din Statele Unite", a spus analistul pentru piete valutare de la compania SEB din Stockholm, Henrik Mitelman, citat de Reuters.

Moneda unica europeana a urcat pana la cotatia maxima de 1,4189 dolari/euro, potrivit statisticilor Reuters. Euro s-a apreciat cu aproape 4% fata de dolar luna aceasta.

Indicele pentru dolar a coborat cu 0,3% in timpul sedintei de tranzactionare, pana la cotatia de 78,256 puncte, dupa ce a alunecat la inceputul acestei saptamani pana la un minim de 78,210 puncte, in apropiere de minimul istoric de 78,190 puncte.

Dolarul a coborat cu 0,2% fata de yen, pana la cotatia de 115,27 yeni/dolar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri