Visa Europe va contesta decizia Comisiei Europene de a amenda cu 10,2 milioane euro organizatia pentru refuzul de a permite grupului Morgan Stanley de a se alatura sistemului sau de plati din Marea Britanie.
"Vom contesta aceasta decizie. Nu credem ca Visa Europe a incalcat legea competitiei. Nu exista un precedent al acestei decizii", a declarat presedintele si directorul executiv al Visa Europe, Peter Ayliffe.

Visa, care detine cea mai mare retea de carduri de credit din lume, a refuzat sa permita accesul grupului Morgan Stanley in cadrul sistemului propriu de plati intre martie 2000 si septembrie 2006, fara a oferi o justificare in acest sens, si-a motivat decizia Comisia Europeana.

"Comisia a continuat acest caz chiar si dupa ce Morgan Stanley Dean Witter si-a retras plangerea si chestiunea a fost rezolvata intre parti", a adaugat Peter Ayliffe.

Visa Europe recomanda Comisiei Europene sa se concentreze in jurul problemei nefinalizate privind comisionul de interschimb, care ameninta sa incetineasca dezvoltarea platilor electronice in defavoarea tuturor afacerilor si consumatorilor din Europa.

"Comisia a reflectat asupra viitorului comisionului de interschimb de mai bine de un deceniu, dar mai are sa confere siguranta de care este nevoie acut pentru a permite bancilor din Europa sa investeasca in dezvoltarea unei adevarate piete interne de plati", se mai arata in comunicatul Visa.

Visa a precizat ca Morgan Stanley este un concurent direct, insa Comisia a respins acest argument. Visa a semnat un acord cu Morgan Stanley in luna septembrie a anului trecut si a permis accesul grupului bancar american in cadrul retelei proprii.

Comisia a precizat ca a decis sa amendeze grupul Visa chiar daca Morgan Stanley a retras plangerea.

Banca americana a fost exclusa timp de sase ani de pe piata britanica, inclusiv o perioada de peste doi ani chiar si dupa ce Comisia Europeana a demarat o actiune in justitie impotriva Visa, a precizat executivul european.

Visa Europe este o asociatie de membri care este detinuta si condusa de cele 4.500 banci membre din Europa. Visa Europe detine o parte din Visa International, organizatia care asigura interoperabilitatea globala a produselor precum si gestionarea marcii Visa. In octombrie 2006, Visa a anuntat ca intentioneaza sa restructureze intreaga organizatie, cu exceptia Europei, pentru a crea o noua "corporatie globala" denumita Visa Inc.

Pe 27 septembrie, bancile europene membre ale Visa Europe au hotarat in adunarea generala extraordinara a asociatiei sa schimbe statutul acesteia astfel incat sa devina independenta de noua companie Visa Inc.

In Europa sunt aproape 321 milioane carduri Visa de debit, credit si business.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri