Grupul Barclays a abandonat dupa sapte luni batalia pentru preluarea bancii olandeze ABN Amro, in fata rivalilor de la Royal Bank of Scotland care au reusit una dintre cele mai mari preluari din istorie.
Un astfel de rezultat era de asteptat dupa ce pretul la actiunile Barclays a scazut sub 71 miliarde de euro (echivalentul a 100 miliarde dolari), bani oferiti de consortiul RBS, ce include in componenta sa grupul spaniol Santander si grupul belgiano-olandez Fortis.

Barclays a declarat ca actiunea de preluare a ABN a luat sfarsit, ea necesitand achitarea unei taxe de 200 milioane euro, suma de care grupul britanic nu dispune.

Banca a mai declarat ca isi va relua programul de rascumparare de actiuni, urmand a investi pana la 1,55 miliarde de lire sterline (echivalentul a 3,2 miliarde dolari),pentru cumpararea a maximum 196 de milioane de actiuni.

Consortiul va anunta rezultatul votului actionarilor ABN, ce se va desfasura astazi, si isi va face publica oferta pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Banca britanica Barclays este optimista cu privire la viitorul sau independent, a spus vineri directorul executiv al bancii, infirmand speculatiile potrivit carora esecul preluarii grupului olandez ABN Amro ar lasa banca vulnerabila in fata unei preluari, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.

"Am toata increderea in viitorul independent al bancii Barclays", a spus directorul executiv al bancii, John Varley, intr-un interviu telefonic acordat Reuters.

Barclays si-a recunoscut infrangerea in batalia de sapte luni pentru preluarea grupului bancar olandez si a spus ca banca nu este dependenta de afacerea cu ABN ca sa creasca si ca va lua in considerare alte optiuni de achizitii.

"Am fost foarte clari in ceea ce priveste atitudinea legata de posibilitatea cumpararii ABN Amro: nu trebuie sa platim un suprapret. Aceasta atitudine presupune ca trebuie sa fim intr-o pozitie din care sa ne putem retrage", a explicat Varley.

"Astazi ne retragem. Sunt dezamagit, bineinteles, deoarece as fi vrut sa fi fuzionat cu ABN Amro, dar resimt doar dezamagire, nu ceva mai grav si, oricum, nu suntem dependenti de aceasta tranzactie", a mai spus directorul executiv al Barclays.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri