Fitch si Moody\'s au revizuit vineri perspectiva pentru ratingurile de credit acordate grupului bancar Merrill Lynch & Co si ale subsidiarelor sale, de la "stabila" la "negativa", ca urmare a pierderilor importante din trimestrul al treilea, arata agentiile de evaluare.
Moody's a schimbat perspectiva pentru ratingurile "Aa3" ale Merrill Lynch & Co, la "negativa" de "stabila", ca urmare a anuntului Merrill Lynch legat de pierderile pe care le va afisa compania in al treilea trimestru, ca urmare a reducerii produselor de credite structurate si a creditelor din sectorul ipotecar cu grad mare de risc.

Agentia de evaluare Moody's a atribuit o perspectiva negativa pentru grupul bancar Merrill Lynch si subsidiarele sale, cu exceptia acelor subsidiare garantate care au doar ratinguri pentru creditele pe termen scurt.

Fitch a revizuit perspectiva ratingului sub efectul gravitatii pierderilor generate de afacerile care aduc bancii venituri fixe in al treilea trimestru din 2007. In contextul in care pietele de credit s-au confruntat cu un soc sever, dimensiunile pierderilor comerciale si castigurile nerealiste au depasit performantele firmei consolidate. Merrill Lynch a facut investitii solide ca sa isi extinda afacerea cu venituri fixe, dar se pare ca si-a supraestimat capacitatea, mai ales in ceea ce priveste structurile de credit, potrivit unui comunicat al agentiei.

Ratingurile Fitch se bazeaza pe o analiza consolidata a firmei si sunt uniforme pentru fiecare dintre subsidiarele care emit obligatiuni ale bancii. La data de 30 iunie 2007, creditele totale pe termen lung in valoare de 230 miliarde dolari erau extraordinare, imprumuturile pe termen scurt se cifrau la 20 miliarde dolari, iar depozitele Merrill Lynch au totalizat 83 miliarde dolari.

Ratingul pentru credite pe termen lung al companiei-mama este "AA-", cel pentru credite pe termen scurt, "F1+", cel individual, "B", iar cel de sustinere este "5". Plafonul de sustinere al grupului Merrill Lynch este "NF", mai arata Fitch.

Fitch estimeaza ca pietele internationale vor fi dominate in urmatoarele 12 pana la 18 luni de probleme de lichiditate si de evaluare, care vor rezulta in castiguri mai mici, scaderi ale investitiilor si ale oportunitatilor comerciale.

Managementul prudent al activelor, al lichiditatii si capitalului grupului bancar a determinat analistii Fitch sa mentina ratingurile actuale ale Merrill Lynch. Perspectiva negativa ar putea fi schimbata dupa o evaluare a sanselor strategice generale ale firmei, a eforturilor de a imbunatati evaluarea riscurilor si a schimbarilor dimensiunii sau capacitatii de vanzare de active fixe si a eforturilor comerciale.

Perspectiva tuturor ratingurilor acordate de Fitch a fost revizuita la "negativa" de la "stabila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri