Criza mondiala a creditelor este o "criza grava" care nu a luat inca sfarsit si care va afecta bugetele guvernelor, a atentionat directorul general al Fondului Monetar International (FMI), spaniolul Rodrigo Rato intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times
"Responsabilii din guverne nu trebuie sa-si imagineze ca problemele vor ramane doar pe biroul bancherilor", a spus Rato.

"Ceea ce subliniem este faptul ca problemele se vor extinde la nivelul economiei reale si la nivelul bugetelor " a adaugat directorul FMI in interviul dat la Washington.

Potrivit spuselor lui Rato, va fi necesara o perioada de "cateva luni, probabil pana anul viitor " pentru ca lichiditatea sa revina la normal pe pietele financiare, perioada care ce va aduce " un impact negativ asupra cresterii economice".

Directorul FMI a punctat ca incetinirea ritmului de crestere economica va obliga ministerele de finante sa-si reduca bugetele, potrivit NewsIn.

Criza financiara mondiala care s-a declansat pe fondul crizei creditelor ipotecare cu risc ridicat din Statele Unite nu este "o furtuna intr-un pahar cu apa", a adaugat Rato, care va preda sefia FMI la sfarsitul lunii francezului DominiqueStrauss-Kahn.

"Economica Statelor Unite va avea un ritm de crestere mai slab, in Europa cresterea economica pare deja mai lenta iar Japonia pare afectata intr-o mai mica masura", a adaugat Rato.

Rato a subliniat ca si pietele emergente vor trebui sa suporte consecintele crizei economice, estimand ca economia acestor tari se va dezvolta intr-un ritm rapid, dar "masura in care tarile emergente vor pastra acest ritm de crestere depinde de durata ritmului scazut de crestere economica din Statele Unite si Europa".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri