Criza creditelor ipotecare din SUA nu va atinge amploarea maxima decat in 2009, pierderile putandu-se ridica la 150 de miliarde dolari, dar cresterea economica la nivel global va fi sustinuta de pietele emergente robuste, se arata marti intr-un studiu al agentiei de rating Standard and Poor\'s.
Agentia de rating a declarat ca se asteapta la o crestere economica mondiala de 3,6% in 2007 si 3,5% in 2008.

Economia Statelor Unite ale Americii va ramane in urma cu 2%, atat in 2007 cat si in 2008, o rata de crestere pe care seful departamentului economic al S&P a caracterizat-o ca fiind lenta.

"Cresterea economica la nivel global ramane puternica (cu precadere in pietele emergente datorita conditiilor stabile ce definesc cererea si a exportului puternice) in ciuda slabiciunilor ce caracterizeaza momentan economia Statelor Unite", a anuntat S&P intr-un raport facut public in Mumbai.

"Faptul ca incetinirea economiei SUA se concentreaza in jurul sectorului imobiliar, care inregistreaza un volum de import mai scazut, ajuta", a mai adaugat S&P.

Sectorul imobiliar a reprezentat principala slabiciune in economia Statelor Unite ale Americii iar criza creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc (care au afectat grav pietele la nivel mondial in iulie si august) este departe de a se sfarsi, desi amploarea este in scadere, a declarat seful departamentului economic al S&P, David Wyss.

"Noi credem ca in Statele Unite piata imobiliara nu se va prabusi pana in iarna. Suntem de parere ca pierderile din aceste sectoare nu vor atinge amploarea maxima decat in 2009", a spus Wyss. Totusi criza va creste rata somajului si va frana cresterea economica globala.

"Sectorul imobiliar va scadea in continuare, iar somajul va creste. Ne asteptam la inca un an in care cresterea economica a SUA va evolua intr-un ritm mai lent", a mai adaugat Wyss. "Nu suntem nici macar la jumatatea crizei".



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri