Unilever, gigantul din industria produselor de larg consum, a anuntat ca urmeaza sa inchida trei fabrici din Olanda si sa concedieze aproximativ o treime dintre angajati pentru a impulsiona ritmul de crestere si pentru a mari profitabilitatea companiei, informeaza Bloomberg.
Fabricile din Delft, Loosdrecht si din Vlaardingen vor fi inchise pana la sfarsitul anului viitor, ceea ce inseamna eliminarea a 474 de posturi, conform declaratiilor oficialilor companiei.

In luna august, Patrick Cescau, directorul general al companiei a declarat ca planuieste sa desfiinteze in jur de 20.000 de locuri de munca, echivalentul a 11% din totalul fortei de munca din cadrul corporatiei, ca parte a strategiei de reorganizare si de optimizare a activitatilor Unilever.

Peste 60 de fabrici vor fi inchise peste tot in lume, iar 12.000 de angajari europeni vor fi concediati, potrivit preconizarilor gigantului din FMCG.

Unilever va pastra trei alte uzine in Olanda, pe cele amplasate in Rotterdam, Hellendoorn si in Oss, in cadrul carora compania va investi si va reduce costurile de productie in urmatorii ani.

“Unilever isi pastreaza angajamentul luat fata de Olanda. Detinem cel mai mare centru de cercetare si de dezvoltare, iar fabrica din Hellendoorn produce Ben & Jerry's, brand-ul de inghetata cu cel mai rapid ritm de crestere a valorii. Deocamdata, nu avem de gand sa inchidem sediile noastre din Rotterdam”, a declarat Minke Bijl, purtatoare de cuvant pentru Unilever Olanda.

Productia celor trei fabrici va fi transferata catre alte uzine europene detinute de Unilever. In localitatea Delft, unde compania fabrica unt de alune, vor fi desfiintate in jur de 170 de posturi.

In luna august, Unilever, al treilea grup alimentar si de produse de larg consum la nivel mondial, a anuntat a va desfiinta 20.000 de locuri de munca si ca va vinde afacerile cu o crestere lenta pentru a grabi redresarea companiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri