Presedintele Raiffeisen Zentralbank, Patrick Butler a declarat luni ca grupul austriac, ce include si Raiffeisen International, va atinge obiectivele de profit propuse pentru 2007, in ciuda crizei mondiale a creditelor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
"Nu ne-am schimbat previziunile", a declarat Butler in cadrul summitului Reuters pentru investitii in Europa Centrala si de Est, ce a avut loc la Viena.

"Cu siguranta, nu am avut de infruntat piedici majore in aceasta perioada de criza. Pe moment, mentinem strategia de actiune a grupului", a mai spus Butler.

Raiffeisen International este cel de-al treilea creditor din Europa de Est, dupa Banca Austria, a grupului UniCredit si Erste Bank. In Europa de Est, Raiffeisen International activeaza in principal in Rusia si Ucraina.

Raiffeisen International a strans in aceasta luna 1,2 miliarde euro (1,7 miliarde dolari) printr-o emisiune de actiuni efectuata doar la cateva zile dupa declansarea crizei de lichiditati a bancii britanice Northern Rock, care a afectat sectorul bancar din Europa.
Butler a explicat ca Europa Centrala si de Est nu a fost puternic afectata de criza creditelor, cu exceptia unei crize de lichiditate in cazul unor banci din Rusia si Kazahstan.

"In Rusia si Kazahstan, disponibilitatea fondurilor de pe pietele monetare a scazut considerabil, efectele fiind diferite de la banca la banca ", a mai spus Butler.

Acesta a repetat ca Raiffeisen analizeaza inca posibilitatea unor achizitii in Kazahstan, si ca recenta criza a creditelor ar fi putut contribui la reducerea preturilor.

"Ramanem interesati de aceasta piata, in iuda faptului ca trebuie sa admitem faptul ca este vorba de un stat mare cu o populatie mica, deci nu vom dori sa platim prea mult", a adaugat acesta.

"Valoarea reala a Kazahstanului este analizata mult mai atent momentan", a declarat Butler.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri