Operatorii Air France-KLM si Delta Airlines au anuntat crearea unui sistem unic de contabilizare a veniturilor si cheltuielilor pentru cursele transatlantice, alianta care urmeaza sa intre in vigoare incepand cu luna aprilie a anului viitor, relateaza presa internationala.
Intr-un comunicat emis inainte de conferinta de presa ce va avea loc astazi la Paris, cele doua companii de aeronautica, implicate deja intr-un parteneriat, au declarat ca se asteapta ca noua companie creata, ce va contabiliza veniturile si cheltuielile curselor transatlantice, sa genereze venituri anuale de 1,5 miliarde dolari pentru inceput, cifra ce va creste apoi pana la opt miliarde dolari.

Companiile vor colabora in ceea ce priveste rutele aviatice care leaga principalele orase americane cu aeroportul londonez Heathrow, rivalizand direct cu grupul British Airways.

Air France a anuntat la inceputul saptamanii ca planuieste crearea unei noi rute intre Los Angeles si Heathrow, urmand a folosi o serie de culoare ale aeroportului pentru a efectua zboruri catre noua destinatii din Statele Unite ale Americii.

Compania cu capital mixt nu reprezinta o surpriza, daca se ia in considerare aplicarea pactului Open Skies, ceva liberaliza piata zborurilor transatlantice incepand cu primavara viitoare.

Scopul acestei aliante este de a castiga teren pe piata americana interna, controlata de trei companii de aeronautica si sa uneasca retelele americane de transport aerian cu cel mai aglomerat aeroport european.

Timp de mai multe decenii, legaturile intre Statele Unite ale Americii si aeroportul Heathrow au fost controlate de doua companii americane si doua companii britanice - American Airlines si United Airlines din SUA si British Airwaya si Virgin Atlantic din Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri