Producatorul danez de bere, Carlsberg si cel norvegian, Heineken, au confirmat mercuri ca discuta formarea unui consortiu pentru achizitionarea producatorului de bere britanic Scottish & Newcastle, in schimbul sumei de 7,2 miliarde lire sterline (14,7 miliarde euro) relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Daca oferta este prezentata, a precizat Carlsberg intr-un comunicat la Bursa din Londra, aceasta va fi "probabil in numerar".

Compania Carlsberg, ale carei propuneri au fost confirmate in paralel de Heineken, ar prelua participatia de 50% detinuta de Scottish & Newcastle intr-o companie cu capital mixt creata impreuna cu grupul danez in Europa de Est, compania BBH, precum si diviziile din Franta si Grecia ale companiei britanice.

Heineken ar prelua afacerile din Marea Britanie si din restul pietelor din Europa.

Carlsberg a precizat ca nu a fost efectuata pana in acest moment nicio oferta formala pentru preluarea companiei britanice si nu este sigur ca aceasta va fi facuta.

Comunicatul a cauzat miscari puternice pe piata la titlurile Scottish & Newcastle. Acestea au crescut cu 5,66% pana la 672,50 pence, in urma publicarii anuntului, compania ajungand la o valoare de piata de 6,36 miliarde lire (9,12 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri