Numarul milionarilor in dolari din China a crescut intr-un ritm mult mai rapid in 2006 decat in 2005, atingand nivelul de 345.000 de persoane, conform unui studiu realizat de grupurile Merrill Lynch si Capgemini, informeaza AFP, citat de NewsIn.
Numarul acesta a crescut cu 7,8% in 2006, dupa ce in anul precedent ritmul de crestere s-a majorat cu 6,8%.

In ultimul raport anual privind "Bogatia din regiunea Asia-Pacific", banca americana si grupul francez de servicii tehnologice subliniaza ca statul chinez ocupa locul secund in clasamentul statelor din regiune, dupa Japonia, in ceea ce priveste numarul de persoane a caror avere depaseste un milion de dolari, in afara de locuinta detinuta.

Aceste persoane, denumite in studiu HNWI (high net worth individuals - persoane cu o avere mare), reprezinta 13,4% dintre milionarii din regiune, averea carora acopera 20,6% din totalul averilor contabilizate, fiind depasiti doar de Japonia, care acopera 43,7% din total.

Media averilor milionarilor din China este estimata la cinci milioane dolari, fata de media intregii regiuni Asia-Pacific, de 3,3 milioane dolari, si de media pe plan global, de 3,9 milioane dolari.

Intre milionarii chinezi exista o alta categorie speciala, denumita Ultra-HNWI, ce ii include pe cei 4.935 milionari chinezi cu averi de peste 30 de milioane dolari, reprezentand 28% dintre persoanele din aceasta categorie din regiune.

Analistii grupurilor Capgemini si Merill Lynch, estimeaza ca bogatia din regiune este in directa legatura cu nivelul rapid de crestere economica inregistrat de economiile locale, dintre care se evidentiaza India si China, precum si de performantele pietelor imobiliare si financiare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri