Bank of America, a doua banca de pe piata nord-americana, a afisat o scadere cu 32% a profitului in trimestrul al treilea, depasind masiv estimarile, ca urmare a pierderilor accentuate din creditare si a rezultatelor slabe din afacerea de banca de investitii, consemneaza Reuters, citat de NewsIn.
Castigurile trimestriale afisate de Bank of America, ultimele dintr-o serie de rezultate dezamagitoare ale bancilor, au coborat increderea in starea economiei americane. Cotatia actiunilor listate la burse a scazut, pretul obligatiunilor a crescut, iar dolarul s-a depreciat fata de euro pana la un nivel minim record. Asteptarile analistilor ca Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, isi va cobori iar dobanda de politica monetara luna aceasta au crescut, mai scrie Reuters.

"Stiam ca situatia legata de credite urma sa fie negativa, dar rezultatele sunt chiar mai rele decat estimaseram", a spus Michael Mullaney, care contribuie la investitii in valoare de 10 miliarde dolari la Fiduciary Trust din Boston.

"Ceea ce ne ingrijoreaza este ca majorarea rezervelor nu pare agresiva, iar banca ar putea avea nevoie sa aiba rezerve mai mari, aspect care a afectat negativ castigurile", a mai spus Mullaney. El a adaugat ca "adevarata surpriza a fost creata de rezultatele slabe pe partea de banca de investitii".

Profitul net al Bank of America a coborat in trimestrul al treilea pana la 3,7 miliarde dolari, adica 82 de centi/actiune, fata de 5,42 miliarde dolari, respectiv 1,18 dolari/actiune, in perioada echivalenta din 2006.
Excluzand costurile irepetabile, Bank of America a avut un castig de 84 de centi/actiune, potrivit Reuters Estimates, sub previziunile medii ale analistilor, care au prognozat ca banca va avea un castig de 1,06 dolari/actiune.

Profitul provenit din sectorul corporativ si din activitatea de banca de investitii a coborat cu 93%, pana la suma de 100 milioane dolari, fata de cea de 1,43 miliarde dolari, in contextul scaderii cu 44% a veniturilor. Rezultatele au fost afectate de o pierdere surpriza de 607 milioane dolari din activitatile comerciale, de suma de 247 milioane dolari pierduta din credite si de 527 milioane dolari pierduti din afacerile cu produse structurate, inclusiv cele din sectorul american al creditelor ipotecare cu grad mare de risc.

Cotatia actiunilor Bank of America a coborat cu 1,80 dolari, adica 3,6%, pana la nivelul de 48,23 dolari/actiune la bursa de valori de la New York .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri