Grupul British Petroleum (BP) a raportat reducerea cu 45% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, pana la 3,867 miliarde dolari, din cauza scaderii productie de petrol si gaze naturale, a problemelor diviziei de rafinare si reducerii vanzarilor de active
BP a anuntat intr-un comunicat emis marti ca profitul net a fost calculat dupa scaderea unei pierderi nete de 346 milioane dolari, legata de anumite elemente non-operationale.

Profitul obtinut din activitatea de baza in al treilea trimestru al anului curent, de 4,213 miliarde dolari, a depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, care au mizat, in medie, pe o performanta de 4,06 miliarde dolari.

BP a precizat ca productia de petrol si gaze naturale a scazut cu 4% pana la 3,65 milioane barili echivalent petrolier pe zi, din cauza unor vanzari de active si a reducerii in mod natural a rezervelor zacamintelor, ce nu au putut fi compensate prin lansarea unor proiecte de exploatare noi, unele dintre care fiind afectate de amanari.

Analistii au estimat un nivel al productiei de 3,70 milioane barili echivalent petrolier pe zi.

Profitul diviziei de rafinare a BP a scazut considerabil, pana la 376 milioane dolari, cu mult sub suma inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent, de 1,503 miliarde dolari.

BP a fost grav afectat de problemele rafinariilor din Whiting si Texas City, din Statele Unite ale Americii, anuntand la inceputul lunii ca marjele de rafinare au scazut in al treilea trimestru al 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In al treilea trimestru al 2006, performantele grupului au fost sporite de profituri de circa doua miliarde dolari obtinute prin vanzarea de active, informeaza Reuters.

BP planuieste sa desfiinteze mai multe segmente ale sectorului administrativ, sa reduca numarul diviziilor operationale de la trei la doua si sa forteze adoptia unor proceduri standardizate in cadrul companiei.

Grupul petrolier a fost afectat de intarzieri ale unor proiecte foarte importante, precum cele de la zacamintele ThunderHorse si Atlantis in Golful Mexic, sperand ca restructurarea organizatiei va duce la majorarea veniturilor prin asigurarea punctualitatii la astfel de proiecte energetice in perioada ce va urma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri