"Rezultatele obtinute in ultimele noua luni ale anului sunt pozitive in ceea ce priveste veniturile operationale, inregistrandu-se o crestere a vanzarilor pana la valoarea de 2.513 milioane euro (cu 7,6% mai mari), iar castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au fost de 245 milioane euro (cu 20% mai mari). In acelasi timp profitul operational (EBIT) s-a ridicat la valoarea de 136 milioane euro, cu 38,8% mai mare, fata de aceeasi perioada din anul 2006. Profitul net al grupului a fost de 68 milioane euro, in crestere cu 61,1%", se arata intr-un comunicat al companiei.

Valoarea indatorarii financiare nete a companiei Indesit este de 552 milioane euro, cu 10,2% mai scazuta fata de valoarea de 614 milioane euro inregistrata in trimestrul trei al lui 2006.

Compania Indesit este producatorul de electrocasnice numarul doi din Europa si cinci la nivel mondial. Infiintata in 1975 de actualul presedinte Vittorio Merloni si listata la bursa din Milano din 1987, compania a avut vanzari de peste trei miliarde de euro in 2005, vanzand peste 14 milioane de electrocasnice. Indesit si Hotpoint-Ariston sunt cele doua marci internationale ale companiei. Celelalte marci ale sale – Scholtès si Stinol – sunt foarte cunoscute in Franta si respectiv Rusia. Indesit Company isi desfasoara activitatea in 18 puncte de lucru si 22 de filiale comerciale din toata lumea, avand peste 17.000 de angajati.

In Romania, Indesit Company functioneaza printr-un birou de reprezentanta, activitatea comerciala se desfasoara prin intermediul unor importatori autorizati. Biroul din Romania se ocupa de coordonarea activitatilor de marketing, comunicare, logistica si servicii post vanzare.