Compania aeriana irlandeza Ryanair a raportat luni o crestere cu 26% a profitului net din al doilea trimestru al anului fiscal 2007, in ton cu estimarile analistilor, si a modificat in crestere estimarile de profitul pentru tot anul, odata cu inceperea sezonului de iarna, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa a anuntat ca profitul dupa impozitare, in trimestrul ce s-a incheiat pe 30 septembrie, a crescut la 268,7 milioane euro (389,1 milioane dolari).

Aceasta cifra a fost comparata cu cele 213,4 milioane de euro inregistrate in perioada similara din 2006 si cu cele 270,1 milioane euro, estimate de analistii chestionati de Reuters.

Compania aeriana irlandeza, care a atras atentia in mod repetat asupra inaspririi conditiilor de afaceri pe perioada iernii din Europa, a declarat ca se asteapta in continuare ca preturile la biletele de avion sa scada pana la sfarsitul lunii martie din 2008, insa crede ca diminuarea veniturilor de la pasageri ar putea sa se situeze la nivelul cel mai scazut al intervalului de 5-10%, estimat anterior.

"Ca urmare a estimarilor mai bune pentru sezonul de iarna si a reducerii costurilor promovate in continuare de Ryanair, credem ca profitul net pe tot anul 2007 va creste cu 17,5%, la aproximativ 470 de milioane de euro", a anuntat compania.

Conducerea Ryanair estimase in iulie o crestere cu 10% a profitului pe tot anul, de la sporul anticipat anterior de 5%, in conditiile in care compania isi depaseste in mod obisnuit previziunile.

Majoritatea analistilor se asteptau ca Ryanair sa-si modifice estimarile in crestere, ca urmare a vanzarilor robuste inregistrate pe durata verii.

Estimarile a 15 analisti citati de Reuters arata ca inainte de rezultatele anuntate luni se asteptau la o crestere a profitului net, pana la sfarsitul lunii martie 2008, cu aproximativ 15%, patru dintre analisti estimand o crestere de aproape 20%.

Compania Ryanair, ce a inregistrat cel mai mare profit in al doilea trimestru, a anuntat ca veniturile sale au crescut in aceasta perioada cu 25% la 861,3 milioane euro. Analistii estimau o cifra de 847,6 milioane de euro.

Veniturile din serviciile auxiliare au crescut cu 54,3% la 135,3 milioane de euro.

Compania Ryanair a declarat ca va testa un nou serviciu de telefonie mobila intra-avion pe 25 de aparate de zbor, inainte de sfarsitul lunii martie 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri