Compania belgiano-olandeza de servicii financiare Fortis, care urmeaza sa achizitioneze afacerea din Olanda a ABN Amro, a inregistrat o scadere cu 10% a profitului net in trimestrul al treilea fata de perioada similara din 2006, insa a anuntat ca isi mentine estimarile pentru acest an, scrie Reuters, citat de NewsIn.
Daunele platite pentru asigurari si turbulentele aparute pe piata creditelor au diminuat profitul net pana la 797 milioane euro in intervalul iulie-septembrie, fata de 884 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Actiunile Fortis s-au depreciat cu 5,8%, pana la 18,56 euro/actiune in prima parte a sedintei de joi, inregistrand cea mai mare depreciere dintre titlurile cu lichiditate crescuta de la bursa din Amsterdam. Analistul de la Rabobank, Cor Kluis a spus ca piata va fi, probabil, dezamagita de reevaluarea activelor Fortis.

Fortis si-a mentinut estimarea de profit net anual de 4,2 miliarde euro, cu conditia sa nu apara evenimente neprevazute si sa nu intervina "deteriorari ale valorii activelor". Fortis a anuntat ca detine 53 miliarde euro in investitii structurate de credit, dintre care peste 97% au primit ratinguri de cel putin A.

Profitul net al segmentului de asigurari al Fortis a scazut cu 20% pana la 294 milioane euro fata de acelasi trimestru al anului trecut, din cauza daunelor platite in urma inundatiilor din Marea Britanie si a impactului pe care criza din piata creditelor l-a avut asupra operatiunilor din domeniul asigurarilor de viata ale companiei, a mai anuntat Fortis.

Reprezentantii grupului au explicat ca recenta criza a creditelor nu a avut niciun impact material asupra rezultatelor generale ale Fortis si au adaugat ca ramura de investitii Scaldis evolueaza bine, iar activele implicate in aceasta afacere, de 18,2 miliarde euro, nu au primit nicio retrogradare.

Profitul net al segmentului bancar al Fortis a scazut cu 1% pana la 587 milioane euro fata de perioada similara a anului trecut. Grupul a castigat, luna trecuta, impreuna cu Royal Bank of Scotland si Santander, cursa pentru preluarea bancii olandeze ABN Amro, pentru aproximativ 70 miliarde euro.







































Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri