Grupul industrial Siemens a inregistrat rezultate peste asteptari in trimestrul al treilea, si-a ridicat tintele de profitabilitate si a anuntat, joi, un program de rascumparare de actiuni in valoare de 10 miliarde euro.
Actiunile Siemens s-au apreciat joi cu 5,5%, pe o piata europeana slaba, in conditiile in care noul director general, Peter Loescher, si-a tinut promisiunea de a creste transparenta asupra conglomeratului german, afectat de un scandal de coruptie.

Toate noile afaceri de baza ale grupului - industriale, energetice si de echipamente medicale - au depasit estimarile in intervalul iulie-septembrie, iar compania a precizat ca a beneficiat de conditii macroeconomice favorabile, in ciuda temperarii cresterii economice in Statele Unite.

Siemens a mai estimat ca vanzarile vor creste anul viitor intr-un ritm de doua ori mai rapid decat rata de crestere a produsului inter brut la nivel global.

Profitul operational al Siemens a crescut de peste doua ori in al treilea trimestru, pana la 1,990 miliarde euro, de la 749 milioane euro in acelasi interval al anului trecut. Valoarea comenzilor a urcat cu 21%, pana la 21,328 miliarde euro iar vanzarile au crescut cu 9%, pana la 20,2 miliarde.

Compania a mai anuntat ca isi va mari dividendele pentru anul financiar 2006/2007 pana la 1,6 euro pe actiune, de la 1,45 euro pe actiune in anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri