Banca germana Deutsche Bank a emis semnale ca ar putea fi interesata de achizitia grupului Deutsche Postbank, a doua banca de larg consum (de retail) din Germania
"Nu voi elimina nicio posibilitate", a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, pentru reporteri, atunci cand a fost intrebat daca grupul pe care il conduce ar putea fi interesat de achizitia Postbank.

Compania de servicii postale si de logistica Deutsche Post, ce controleaza grupul Postbank, a declarat ca momentan banca nu este de vanzare, insa ar putea lua o decizie privind viitorul Postbank dupa liberalizarea sectorului postal intern, planuita pentru anul viitor.

Analistii sunt de parere ca Postabank, beneficiind de un portofoliu de 15 milioane clienti, este una dintre cele mai atractive tinte de preluare din Germania.

Postbank, grup listat la bursa, are o capitalizare de piata de noua miliarde euro.

A doua banca din Germania, Commerzbank, a declarat la inceputul acestui an ca ar fi interesata de achizitia grupului Postbank, in cazul in care va fi scos la vanzare.

Ackermann a adaugat ca amploarea turbulentelor de pe pietele financiare globale ramane in continuare greu de evaluat, insa nu crede ca acestea vor avea efecte puternice asupra economiei germane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri