Euro a depasit precedentul record fata de dolar, apreciindu-se la 1,4875 dolari/euro, moneda americana fiind in continuare slabita de turbulentele ce caracterizeaza momentan economia Statelor Unite ale Americii si de posibilitatea unei reduceri a dobanzii de referinta, relateaza NewsIn, citand AFP.
La 0345 GMT, moneda unica europeana depasise cu mult recordul precedent, de 1,4872 dolari/euro, atins cu cateva ore mai devreme tot in Asia, informeaza AFP.

Euro atinsese deja la New York un nivel record, de 1,4870 dolari.

"Dolarul se depreciaza pentru ca investitorii au decis sa nu il sustina, lucru ce poate fi spus si despre activele denominate in dolari", din cauza problemelor ce afecteaza economia americana, a declarat un analist al Hachijuni Bank, Yoshifumi Suzuki.

Conform traderilor, moneda americana scade si pe fondul unor speculatii conform carora mai multe state din Golful Persic analizeaza posibilitatea reevaluarii monedelor nationale proprii, care sunt, in mare parte, fixate la valoarea dolarului.

Pietele americane sunt inchise astazi pentru Ziua Recunostintei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri