Actiunile American International Group Inc (AIG) s-au depreciat pana la cel mai mic nivel al ultimilor doi ani si jumatate, pe fondul ingrijorarilor ca grupul va anunta o expunere mai mare la tulburarile din piata ipotecara a Statelor Unite, relateaza NewsIn, citand Reuters.
Actiunile s-au depreciat cu 5% in sedinta de miercuri a bursei din New York, pana la 51,72 dolari/euro, cel mai redus nivel din aprilie 2005, potrivit datelor Reuters.

Marti, AIG a anuntat ca la urmatoarea intrunire a investitorilor se va concentra pe expunerea la riscurile pietei ipotecare din Statele Unite.

Initial, piata estima ca intrunirea din 5 decembrie se va concentra pe asigurarile de viata AIG din stainatate si pe programul de pensii private, conform unui studiu efectuat de analistul din cadrul Lehman Bros, Jay Gelb, care a avertizat ca grupul ar putea anunta adancirea pierderilor.

"Pe fondul deteriorarii continue a pietei ipotecare din Statele Unite, consideram ca investitorii vor inregistra pierderi mai mari, poate chiar peste valoarea comunicata de AIG investitorilor", a mai transmis Gelb.

AIG, cel mai mare asigurator mondial dupa cota de piata, a anuntat in prima parte a acestei luni o scadere de 13% a profitului net in al treilea trimestru, in urma expunerii la problemele din piata ipotecara.

Gelb a estimat ca AIG ar putea anunta "o pierdere suplimentara de 550 milioane dolari din garantari de obligatii de plata in octombrie si poate alte 500 milioane dolari pierderi din garantarea ipotecara".

Ingrijorarile legate de expunerea AIG la criza din piata creditelor ipotecare din Statele Unite au fost alimentate de anuntul surprinzator facut luni de Swiss Re. Cel mai mare reasigurator din lume a anuntat ca estimeaza pierderi de aproximativ 1,2 miliarde franci elvetieni (1,07 miliarde dolari) in urma expunerii la riscurile pietei ipotecare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri