Enel si grupul francez EDF sunt aproape de finalizarea unui acord de doua miliarde euro (2,95 miliarde dolari), prin care compania italiana ar putea prelua o participatie de 3% din producatorul francez de energie, conform editiei de joi a Financial Times, citata de NewsIn.
Conform cotidianului britanic de afaceri, Enel este aproape de preluare unui participatii de 3% din EDF, "lansarea" acestui acord putand avea loc cu ocazia unui summit de va avea loc vineri, la Nisa, in Franta.

Financial Times a adaugat ca Enel va prelua pana la 3% din piata energetica franceza, pe care EDF este actorul dominant. Enel si EDF nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Pe larg, Enel va achizitiona participatii din activele energetice ale EDF, in valoare totala de aproximativ doua miliarde euro.

Printre acestea se numara o participatie de 12,5% din sase centrale nucleare generatoare de energie electrica din Franta, inclusiv un reactor construit in Flamanville, in Normandia, precum si detineri de 40%-49% din anumite centrale electrice alimentate cu gaze naturale, conform FT.

EDF va primi acces la activele Enel, generatoare de electricitate, din Slovacia, Bulgaria si Rusia, anunta cotidianul de afaceri.

Cele doua state spera ca acordul EDF-Enel sa "incoroneze" un cadru largit de acorduri privind cooperarea si integrarea energetica. Acordul are drept scop extinderea capacitatii de transmisie din Franta catre reteaua din Italia, unde cererea depaseste oferta, scrie Financial Times.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri