Grupul italian Generali, al treilea asigurator european din punct de vedere al valorii de piata, ar putea efectua o achizitie la inceputul lui 2008, fiind interesat de preluarea unor companii in Statele Unite ale Americii si Asia, a anuntat luni directorul executiv al grupului, conform Reuters, citat de NewsIn.
"Vad posibilitatea unei achizitii intre momentul actual si prima parte a anului 2008", a declarat directorul executiv al Generali, Giovanni Perissinotto, pentru cotidianul italian La Reppublica, intr-un interviu publicat luni.

Perissinotto a declarat ca Europa nu pare a fi o piata ideala pentru achizitii, avand in vedere ca preturile activelor sunt momentan mult prea mari fata de alte regiuni ale lumii.

"Pietele din America de Nord, si nu numai in Statele Unite ale Americii, sunt foarte interesante. Insa nu este usor de patruns pe aceste piete", a declarat responsabilul italian.

Generali, care beneficiaza de un surplus de capital de circa trei miliarde euro (4,37 miliarde dolari), ar putea avea nevoie si de o oferta in actiuni pentru a realiza o achizitie in America de Nord, a declarat Perissinotto.

Acesta a mai spus ca pietele in curs de dezvoltare, incepand cu cele din Asia, sunt de asemenea interesante din punct de vedere al unor posibile investitii, conform Reuters.

Asiguratorul italian a obtinut saptamana trecuta permisiunea din partea Comisiei Europene pentru a da pune bazele unei companii cu capital mixt, impreuna cu PPF Group, menite a deveni un lider al sectorului asigurarilor in Europa centrala si de est.

Generali a fost criticat de catre fondul Algebris, care a lansat un atac fara precedent asupra asiguratorului italian, punand sub semnul intrebarii managementul grupului si influenta bancii comerciale italiene Mediobanca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri