Pretul petrolului a crescut astazi la bursele electronice din Asia, la 89,50 dolari pe baril, dupa decizia Federal Reserve (Fed) de a reduce din nou dobanda de politica monetara, informeaza NewsIn, citand AFP.
In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in ianuarie, a scazut cu 52 de centi, la 89,50 dolari pe baril, fata de 90,02 dolari pe baril, nivel atins marti seara la New York.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, s-a ieftinit cu 44 centi, la 89,55 dolari pe baril.

Fed a redus marti dobanda de politica monetara cu un sfert de punct procentual, la 4,25%, insa pietele asteptau o decizie mai viguroasa, bursa din New York reactionand destul de dur.

Aflat in usoara crestere inainte de decizia Fed, indicele Dow Jones s-a prabusit cu peste 300 de puncte (scadere de 2,14%).

Fed, care a lua a treia decizie consecutiva de reducere a dobanzii de referinta, a subliniat in egala masura si incertitudinile legate de cresterea economica si de inflatie.

"Este un semnal ca economia americana va creste intr-un ritm mai alert decat ne asteptam sau, in cel mai rau caz, va scadea mai putin decat asteptarile. Prin urmare, piata petroliera va fi in continuare tensionata", a explicat un analist al BMO Capital Markets, Bart Melek.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri