Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, intentioneaza sa construiasca o fabrica siderurgica langa localitatea Tver din centrul Rusiei, a spus luni viceguvernatorul regiunii Tver, Andrei Losakov, citat de agentia Ria Novosti.
"Un acord corespunzator a fost semnat intre compania investitoare si administratia regiunii", a spus Losakov.

"Noua fabrica va produce 1 milion de tone metrice de otel anual, iar prima etapa a proiectului va necesita investitii de aproape 100 milioane de dolari. In viitorul apropiat vom face un studiu de fezabilitate pentru a doua etapa a proiectului", a mai spus viceguvernatorul regiunii Tver, citat de Ria Novosti.

Losakov a spus ca lucrarile pentru constructia fabricii vor incepe in al doilea trimestru din 2008, iar uzina va fi pusa in functiune la inceputul lui 2010. Fabrica va fi amplasata langa Tver, la o distanta de 150 km la nord-vest de Moscova.

"Fabrica siderurgica va crea 200 de noi locuri de munca si va permite angajarea suplimentara a 400 de oameni", a mai spus Losakov, citat de Ria Novosti. "Fabrica va fi moderna, dotata de ultimele echipamente tehnice si prietenoasa cu mediul inconjurator", a mai aratat viceguvernatorul regiunii Tver.

Arcelor Mittal, cea mai mare intreprindere siderurgica din lume, controleaza 10% din productia mondiala de otel si a fost creata in 2006 prin fuziunea dintre companiile Arcelor si Mittal Steel.

Industriasul miliardar indian Lakshmi Mittal este presedintele grupului Arcelor Mittal si detine pachetul majoritar de actiuni al companiei.

ArcelorMittal este numarul unu la nivel global in sectorul siderurgic, cu 320.000 angajati in peste 60 de tari. Compania este formata in urma fuziunii intre cei mai mari producatori de otel din lume, respectiv Arcelor si Mittal Steel.

Grupul ArcelorMittal este lider pe toate pietele importante din lume, inclusiv in productia de automobile si constructii. ArcelorMittal este prezenta in 27 de state din Europa, Asia, Africa si America si urmeaza sa se dezvolte pe pietele emergente din China si India.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri