Deficitul de cont curent al Statelor Unite s-a micsorat peste asteptari in al treilea trimestru al anului pana la 178,5 miliarde dolari, de la nivelul, revizuit in scadere, de188,9 miliarde dolari in al doilea trimestru, a anuntat luni Departamentul american al Comertului, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Consolidarea exporturilor si o crestere a veniturilor din activele americane din strainatate au ajutat la reducerea deficitului la cea mai mica valoare inregistrata din al treilea trimestru din 2005, cand a fost afisat un dezechilibru comercial de 173,4 miliarde dolari.

Deficitul din treilea trimestru din 2007 reprezinta 5,1% din produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite, in scadere de la 5,5% cat a repezentat in trimestrul precedent, si este cea mai mica valoare de la inceputul anului 2004, cand a fost 4,9% din PIB, a mai precizat Departamentul de Comert.

Analistii se asteptau ca deficitul de cont curent sa scada la 183,8 miliarde dolari in al treilea trimestru al anului, de la o estimare initiala pentru al doilea trimestru de 190,7 miliarde de dolari.

"Este in continuare un deficit mare, desi am avut o reducere modesta. O parte din acest progres a fost cauzat de faptul ca importurile au fost mai mici, iar economia este lipsita de forta", a declarat economistul sef al Fact and Opinion Economics din New York, conform Reuters.

Contul curent este cel mai cuprinzator indicator al comertului Statelor Unite cu restul lumii si include fluxurile de bunuri, servicii si venituri.

Deficitul pe segmentul de bunuri a coborat pana la 199,7 miliarde dolari in al treilea trimestru, de la 204,2 miliarde dolari in cel de-al doilea, pe masura ce ritmul de crestere a exporturilor de bunuri de capital, alimente si alte produse a depasit avansul importurilor, in care automobilele si petrolul au cea mai mare pondere.

Excedentul balantei veniturilor Statelor Unite a sporit pana la 20,5 miliarde de dolari in al treilea trimestru din 2007, de la 12,7 miliarde in cel de-al doilea.

Valoarea activelor americane din strainatate a crescut cu 155,7 miliarde dolari in al treilea trimestru. In acelasi timp, v aloarea activelor straine din Statele Unite a urcat cu 249,1 miliarde dolari in a treia parte a anului, dupa cresterea cu 619,3 miliarde de dolari din trimestrul doi.

Dolarul american s-a depreciat cu 3% in al treilea trimestru din 2007 fata de un cos de sapte valute principale, a mai anuntat Departamentul de Comert al Statelor Unite, citat de Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri