Miguel Cadilhe, candidat la functia de director executiv al Millennium bcp, a declarat pentru Reuters ca doreste ca votul actionarilor in cadrul adunarii generale a actionarilor de saptamana viitoare sa ramana secret, pentru ca alegerile sa fie corecte.
Cadilhe, fost membru in consiliul de administratie al Millennium bcp, care a fost ministru de finante al partidului de opozitie de centru-dreapta, concureaza pentru functie cu Carlos Santos Ferreira, fost membru al partidului de centru-stanga, scrie NewsIn.

"Totul este gresit inca de la inceput", a declarat acesta in cadrul unui interviu acordat pentru Reuters marti, referindu-se la decizia recenta a rivalului sau de a renunta la functia de presedinte al bancii de stat Caixa Geral de Depositos, pentru a candida la functia de director executiv Millennium.

Intrebat daca, in opinia lui, guvernul a jucat un rol in alegerea lui Ferreira si a echipei sale pentru a candida la functia de conducere a Millennium bcp, Cadilhe a raspuns: "numerosi observatori cred acest lucru".

"Aceasta ar putea semnala o noua filozofie in termenii interventiei statului in problemele economice", a mai spus Cadilhe.

Un purtator de cuvant al Partidului Socialist a negat orice implicare in procesul de alegeri din cadrul Millennium bcp.

Cadilhe are de infruntat un adversar puternic pentru obtinerea conducerii Millennium bcp, din moment ce Santos Ferreira a obtinut sprijinul principalilor actionari inainte de a deveni unicul contracandidat si de a intra in cursa pentru conducerea bancii, luna trecuta.

Potrivit unor articole din presa, peste 50% dintre actionarii Millennium bcp il sustin pe Santos Ferreira.
Banca centrala a Portugaliei a cerut actualului management Millennium bcp, condus de directorul executiv Filipe Pinhal, sa renunte la functie, din moment ce banca este investigata pentru folosirea unor companii offshore pentru cumpararea propriilor actiuni.

Cadilhe a criticat banca centrala a Portugaliei pentru pasivitatea de care a dat dovada ca institutie de reglementare in trecut si pentru ca le-a transmis recent principalilor actionari Millennium bcp sa nu-i sustina pe membrii consiliului care lucreaza in banca din 1999.

Cadilhe a fost in consiliul de administratie Millennium pana in 2001.

Investigatia derulata de banca centrala a Portugaliei si de CMVM, institutia de reglementare a pietei de capital, este in desfasurare. Reprezentantii Millennium au negat orice neregula.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri