Saptamanile recente au insemnat probabil pentru unii cumparaturi de Craciun, insa urmatoarele ar putea fi doar despre unde si cum vor fi cheltuite primele de pe Wall Street, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
In acest an, primele din partea companiilor financiare sunt supravegheate mai atent ca niciodata, in contextul in care mai multe banci au facut disponibilizari dupa ce au inregistrat pierderi legate de sectorul ipotecar si de criza mondiala a creditelor.

In ansamblu, primele anuntate pentru acest an sunt mai mici decat cele de anul trecut, in timp ce primele individuale variaza semnificativ.

In acest an, primele unora dintre cei mai de succes traderi cu venit fix s-au mentinut sau au scazut cu pana la 5%, in timp ce primele altor jucatori importanti au scazut cu 10 pana la 20%, potrivit companiilor de recrutare, citand un raspuns din partea clientilor.

Astfel ca, in timp ce ideea unor bonusuri mai mici devine certitudine pentru unii profesionisti de pe Wall Street, expertii cred ca extravaganta acestora se va modera. Chiar daca nu vor fi afectati de criza creditelor la fel ca americanii din clasa de mijloc, situatia i-ar putea determina sa-si inchida portofelele din teama de a nu-si pierde slujbele.

"Siguranta locului de munca este mai importanta acum decat cheltuirea primelor", a declarat psihologul James Grubman, care a lucrat cu mai multe firme de gestionare a averilor, printre care si Wachovia Corp.

"Daca nu esti sigur ca vei avea un loc de munca in industria serviciilor financiare in viitorul apropiat, ai putea fi mai prudent cu cheltuielile de sarbatori", a adaugat acesta.

Pana in prezent au avut loc demiteri chiar in randul conducerii companiilor de pe Wall Street. Directorul general al Merrill Lynch & Co Inc, Stan O'Neal si co-presedintele Morgan Stanley, Zoe Cruz au fost demisi dupa ce companiile au afisat pierderi mari legate de criza creditelor ipotecare.
Directorul executiv Citigroup Inc, Charles Prince, a demisionat si se zvoneste ca Citigroup ar putea sa reduca mai multe locuri de munca decat 17.000, cat anuntase in aprilie.

Cei care si-au pastrat locul de munca au suportat unele costuri. Atat directorul executiv al Morgan Stanley, John Mack, cat si directorul executiv al Bear Stearns Co Inc, Jimmy Cayne, si-au pastrat functiile, insa au fost nevoiti sa renunte la bonusuri.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri